Antiekb

Zo zorg je voor een goed binnenklimaat

Geplaatst op

Ben je een liefhebber van antieke meubels? Dan is een goed binnenklimaat zeer belangrijk. Een goed binnenklimaat is namelijk niet alleen belangrijk voor je eigen gezondheid, maar ook voor antieke schilderijen en meubelstukken. Antiek is vaak gevoelig voor temperatuurschommelingen en voor vocht. Maar hoe zorg je nu voor een optimaal binnenklimaat voor zowel jouzelf als voor je antieke meubels? Dat is mogelijk met behulp van een Daikin airco!

De perfecte temperatuur met een Daikin airco

Antieke meubels en schilderijen kun je het best bij een constante temperatuur bewaren. Daarnaast mag de temperatuur niet te hoog of te laag zijn. Het is verstandig om de temperatuur tussen de 18 ℃ en 20 ℃ te houden. Met een constante temperatuur hoef je niet bang te zijn dat het materiaal steeds krimpt en weer uitzet. Dit kan er op den duur voor zorgen dat je antieke meubels beschadigd raken. Overigens is een temperatuur van 18 tot 20 ℃ vaak ook goed voor het luchtvochtigheidsgehalte. Met een Daikin airco ben je s’ zomers in staat om de ruimte tot 19 ℃ te verkoelen. Dit is ook een uitstekende temperatuur voor het menselijk lichaam, waardoor je er zelf geen ongemak van ervaart.

Waar houd je nog meer rekening mee?

Met een Daikin airco ben je in staat om de temperatuur in je woning consistent te houden. Dat is prettig als je antieke meubels in je woonkamer hebt staan. Houd er wel rekening mee dat je kostbaar antiek ook beter niet in direct zonlicht kunt plaatsen. Dit zorgt voor verkleuringen in het materiaal. Wil je jouw meubels niet per se gebruiken, maar vooral veilig bewaren? Dan kun je er ook voor kiezen om een professionele opslagruimte te huren. Op die manier weet je zeker dat je antiek onder perfecte omstandigheden is opgeslagen.

Conclusie

Voor antiek is het belangrijk dat het binnenklimaat goed is. Een Daikin airco kan je helpen om de temperatuur ook in de zomer consistent te houden. Gaat het om kostbaar antiek dat je puur als investering hebt gekocht? Dan kan het ook een goed idee zijn om een professionele opslagruimte te huren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden