Antiekb

Wat moet er geregeld worden na een overlijden?

Geplaatst op

Na het overlijden van een dierbare moet er veel geregeld worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de uitvaart te regelen. Maar ook de laatste rustplek van de overledene moet er naar wens komen uit te zien. De nabestaanden moeten daarom vaak ook een grafsteen kopen. Wil je weten wat er allemaal geregeld moet worden? Wij begrijpen dat je nu vol met emotie zit. We geven je dan ook graag advies, zodat je in deze emotionele periode niet te veel zelf hoeft uit te vogelen.

Het regelen van de uitvaart

Niet alleen moet je een grafsteen kopen na het overlijden van een dierbare, maar ook moet de uitvaart geregeld worden. Een uitvaartondernemer kan je hier gelukkig in ontzorgen. Een uitvaartondernemer luistert uitgebreid naar de wensen van jullie als nabestaanden en kan jullie advies geven. Zo helpt de uitvaartondernemer je niet alleen bij een grafsteen kopen, maar ook de uitvaart zelf wordt tot in de puntjes geregeld. Tijdens de uitvaart krijgen alle nabestaanden de kans om afscheid te nemen van de overledene.

Een passende grafsteen kopen en mooie uitvaart organiseren

Wil je een passende grafsteen kopen en een waardig afscheid organiseren? De uitvaartondernemer kan je hierbij ontzorgen, maar vraagt je uiteraard wel naar de wensen van de overledene en de nabestaanden. Wellicht heb je al eens met de overledene over zijn of haar overlijden gesproken. In dat geval weet je mogelijk al wat de wensen van de overledene zijn. Indien de persoon onverwachts is overleden, heb je die kans mogelijk niet gehad. In dit geval kunnen jij en de andere nabestaanden rekening houden met het karakter van de overledene als jullie een grafsteen kopen en de uitvaart organiseren. Vaak heeft de uitvaartondernemer ook goede ideeën als je het karakter van de overledene kunt omschrijven.

Wat regel je na de begrafenis?

Zodra de begrafenis achter de rug is en je afscheid hebt kunnen nemen, moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Zo moet het nalatenschap bijvoorbeeld via het testament of via de wet geregeld worden. Mogelijk heeft de overledene ook een begrafenisverzekering afgesloten. Het is verstandig om ook dit te controleren. Daarnaast is het belangrijk om ook alle andere instanties op de hoogte te brengen van het overlijden. Tot slot moet je niet vergeten om ook voor jezelf te zorgen in deze lastige periode. Heb je erg veel moeite met het overlijden en kun je mentale ondersteuning gebruiken? Dan kun je eventueel een afspraak inplannen met een psycholoog.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden