Antiekb

Toe aan verandering in je huis?

Geplaatst op

Om de zoveel jaar is iedereen wel eens toe aan verandering in het huis. Zo kun je uitgekeken zijn op een bepaalde kleur of kan je stijl veranderd zijn. Ook komen er veel nieuwe ontwerpen op de markt waardoor je misschien je inrichting wilt aanpassen. Net zoals bij mode, verandert een interieur stijl en accessoires ook continu. Laat je daarom inspireren met ideeën en handige tips in deze blog om te bepalen hoe jouw nieuwe interieurstijl er uit gaat komen te zien.

Welke sfeer wil je uitstralen

Bedenk natuurlijk eerst welke kant qua stijl je een beetje op wilt en welke kleuren je hiervoor wilt gebruiken. Het is vaak aan te raden om voor twee typen kleuren te kiezen. Uiteraard kun je hier wel kleine details aan toevoegen met andere kleuren, maar door twee kleuren grotendeels terug te laten komen blijft het uiterlijk wat rustig en hou je de balans tussen een ontspannen en gezellige kamer. Ook zou je de hoofd meubels zoals je tafels en dressoir in dezelfde stijl kunnen aanschaffen om je stijl aan te duiden, je kunt dan met je stoelen, kussens en accessoires weer wat gevarieerder aankleden.

Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Dan kan het nog een goed idee zijn om naar de ruimte te kijken. Een woning kan klein ogen, maar dat hangt helemaal van  je indeling af. Je kunt een kamer namelijk zo groot laten ogen als je zelf wilt. Door goed optimaal gebruik te maken van de ruimtes die je beschikt, zorg je ook nog eens voor eventuele extra opbergplekken. Je zou bijvoorbeeld in plaats van kant en klare meubels ook kunnen kiezen om meubels op maat te laten maken. Hierbij kun je namelijk een hele creatieve weg in slaan en gaan er ineens veel meer opties en ideeën mogelijk zijn. Meet je muren door snel op en laat je creatieve brein zijn gang gaan!

Kijk verder dan alleen de kamer

Nu je de keuze hebt gemaakt voor je nieuwe interieurindeling is het ook niet geheel onverstandig om wat detail terug te laten komen in bijvoorbeeld je badkamers en het buitengedeelte van het huis. Mocht je bijvoorbeeld voor een landelijke stijl kiezen, dan is het natuurlijk leuk dat je bepaalde details laat terugkomen in je toilet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mand waar je spullen in opbergt, of een leuke mand voor je voorraad toiletpapier, doe iets creatiefs met de wc houden of kies voor een toiletbril in dezelfde kleur als het interieur. Als je de ruimte hebt is het altijd leuk om iets van een plantje of kaarshouder in die stijl te plaatsen. 

En vergeet uiteraard buiten en je tuin niet. Tuurlijk is het wat lastiger om de meubels overeen te laten komen, maar dit hoeft ook helemaal niet. Kleur is eigenlijk het belangrijkste. Laat dezelfde tinten terugkomen in bijvoorbeeld bloempotten, buiten schilderijen en je tuinmeubelkussens.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden