Antiekb

Tips voor je sloten | Veiligheid staat voorop!

Geplaatst op

Gelukkig zijn we er tegenwoordig al veel meer mee bezig, veiligheid! Men krijgt tegenwoordig gelukkig steeds meer door dat het belangrijk is om je huis goed te beveiligen. Door sociale media ziet men steeds meer nieuws en gebeurtenissen, waardoor je toch sneller gaat denken dat het jou ook kan overkomen. Dit is maar goed ook, want dit kan jou ook daadwerkelijk overkomen. Het is daarom ook belangrijk om wat meer te weten te komen over je sloten. Het is namelijk belangrijk om zo nu en dan je sloten te vervangen of in elk geval te laten inspecteren. We geven in deze blog dan ook graag wat tips weg om na te gaan of jouw sloten nog wel in goede staat zijn en bespreken uiteraard de do’s en don’ts.

Beschadigde sloten

Een beschadigd slot is altijd toe aan vervanging! Als een slot namelijk beschadigd is, wordt het slot lam en krijgt het sneller mankementen. Tevens wil een beschadigd slot op den duur misschien niet meer openen of krijg je het slot niet eens meer dicht. Om ongemakken op verkeerde momenten te voorkomen kun je er maar beter voor zijn.

Wanneer zijn je sloten beschadigd en waar merk je dit aan? Dit merk je als een slot lastiger opgaat dan voorheen of wanneer je sleutel er niet meer soepel in wilt draaien. Een slot moet namelijk in principe altijd soepel open en dicht gaan. Twijfel dus niet te veel en laat het voor de zekerheid altijd vroegtijdig verhelpen.

NOOIT zelf forceren

Een slot die beschadigd is of niet soepel meer werkt, moet je nooit zelf forceren. Ten eerste kun je het slot alleen maar meer beschadigen door er te veel aan te sleutelen en heb je kans dat het sleuteltje er helemaal niet meer uitkomt of je jezelf buitensluit. Een slot staat voor je veiligheid en kun je dus altijd het beste door een professioneel iemand op dit gebied laten verhelpen.

Ook worden er wel eens tips gegeven om je sloten bijvoorbeeld regelmatig in te vetten. Dit kan helpen, maar is niets meer dan het uitstellen van een bestaand probleem. Laat een slotenmaker dus altijd je sloten beoordelen.

Verschillende sloten

Nu we het toch hebben over sloten, heb je weleens overwogen om je huis extra te beveiligen door slimme sloten of meerdere sloten. Je kunt bijvoorbeeld er ook voor kiezen om je ramen te voorzien van een slot. Indringers zijn namelijk bij lange na niet altijd op zoek naar openingsmogelijkheden bij de deuren. Een raam is voor een dief net zo aantrekkelijk, mits ze het maar open kunnen krijgen. Laat daarom ook zeker je ramen beveiligen.

Tip: zorg dat je voor- en achterdeur, je poort en schuurdeur een ander slot hebben. Hiermee voorkom je dat een indringer gelijk alles kan betreden en zorg je overigens ook nog eens voor tijdrek.

Goede slotenmaker nodig? bekijk de website utrecht-slotenmaker.nl en schakel de Utrechtse slotenmaker in voor de beste veiligheid!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden