Antiekb

Nieuw huis = badkamer + industrieel + minimalistisch design!

Geplaatst op

Heb je een nieuw huis gekocht? Mooi! Dan wil je het ook wel graag op een toffe manier inrichten nietwaar? Dat kan mooi met industrieel en minimalistisch design.

Het combineren van deze stijlen in bijvoorbeeld de badkamer is vaak een schitterende stap richting een kamer met zowel een persoonlijke als een moderne twist. De reden waarom mensen houden van deze stijlen is omdat ze minimalistisch en robuust ogen. Dat heeft iets heel bijzonders. In deze blog vertellen we je er graag meer over. Lees snel verder!

Materialen

Bij het ontwerpen van een industriële badkamer met een minimalistisch design spelen de gebruikte materialen een cruciale rol. Kies voor ruwe, natuurlijke materialen zoals beton, baksteen en hout om de industriële esthetiek te versterken. Het contrast tussen ruwe en verfijnde texturen is kenmerkend voor deze stijl. Overweeg bijvoorbeeld een betonnen wastafelblad gecombineerd met warm houten kasten voor een perfecte balans tussen ruw en elegant.

Kleurenpalet

Bij minimalistisch design wordt vaak gedacht aan neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart. Voor een industriële badkamer kun je deze kleuren aanvullen met gedempte tinten zoals roestbruin, donkergroen of diepblauw om wat warmte en diepte toe te voegen aan de ruimte. Gebruik deze kleuren spaarzaam als accenten op bijvoorbeeld tegels, accessoires of handdoeken. Het behouden van een overwegend neutraal kleurenpalet helpt de eenvoud en strakheid van het minimalistische design te behouden.

Functionele elementen

Een industriële badkamer met een minimalistisch design bestaat doorgaans uit functionele elementen die de ruimte aanvullen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Kies voor strak vormgegeven, eenvoudige badkamerarmaturen en accessoires. Denk aan eenvoudige, moderne kranen, douchekoppen en handdoekhouders in zwart, chroom of geborsteld nikkel om een subtiele industriële touch toe te voegen. Of wat dacht je van slimme opbergoplossingen zoals ingebouwde nissen of minimalistische kasten om een opgeruimde uitstraling te behouden? Dat maakt nogal uit! De aankoopmakelaar Pandomo in Groningen helpt je graag aan een nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden