Antiekb

Hoe kun je antiek het best bewaren?

Geplaatst op

Ben jij een antiekliefhebber of heb je onlangs ontdekt dat je in het bezit bent van een antiek voorwerp? Dan is het goed om te weten hoe je antiek het best kunt bewaren. Nu is dat weer sterk afhankelijk van het soort antiek en ook van het doel dat je voor ogen hebt. Wij geven je een aantal handige tips!

Gebruik een kap om het voorwerp te beschermen

Heb je een voorwerp dat je tegen externe invloeden wilt beschermen? Wil je bovendien voorkomen dat er stof op het antieke voorwerp terechtkomt? In dat geval voldoet een plexiglas kap soms al. Een dergelijke kap kun je bestellen bij een aanbieder als Dokter Plexiglas. Deze aanbieder heeft standaardafmetingen, maar kan ook maatwerk leveren. Daardoor kun je jouw antieke voorwerp op de juiste manier tentoonstellen! Een plexiglas kap is onder meer geschikt om platenspelers en LP’s mee te beschermen. Bovendien zijn deze kappen ook populair onder liefhebbers van de modelbouw.

Kwetsbare antieke voorwerpen bewaren

Sommige vormen van antiek zijn relatief kwetsbaar. Terwijl een metalen horloge relatief eenvoudig te bewaren is, is het bewaren van boeken bijvoorbeeld lastiger. Antieke boeken kun je het best verticaal opbergen. Bovendien is het ook zeer belangrijk om de boeken in de juiste ruimte op te bergen. Het vochtigheidsgehalte mag niet te hoog zijn. Bovendien kun je antieke boeken beter niet in een ruimte bewaren waar flinke temperatuurschommelingen plaatsvinden.

 

Twijfel je of een kap van kunststof voldoende is om een antiek voorwerp mee te beschermen? In dat geval kun je het best contact opnemen met een specialist. Het zou namelijk zonde zijn als de conditie van het voorwerp verslechtert! 

Wil je het voorwerp zelf bewaren?

Heb je het idee dat een kap van kunststof niet voldoende is om een antiek voorwerp te bewaren? En heeft het voorwerp verder geen emotionele waarde? Dan kun je ook overwegen om het voorwerp aan een expert te verkopen. Op die manier weet je zeker dat het voorwerp op de juiste manier bewaard wordt. Zeker als het voorwerp in een museum thuis hoort, is dit wellicht de beste zet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden