Antiekb

Een thuiswerkplek inrichten

Geplaatst op

Thuiswerken is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ondernemers zien dat hun werknemers een stuk beter thuis kunnen werken. Zo hebben ze een hogere productiviteit en zijn ze over het algemeen ook langer aan het werk. Toch is het van belang om goed thuis te kunnen werken en dit betekent dat je een thuiswerkplek moet inrichten. Het inrichten van een werkplek thuis kan soms nog wel een uitdaging zijn. Wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Kies de juiste ruimte

Wanneer je een thuiswerkplek wilt realiseren in jouw woning, is het ook van belang om de juiste ruimte in je huis te kiezen. Je hebt vast wel ergens een ruimte in het huis die je niet gebruikt, maar het is wel van belang dat je in alle rust kunt werken. Zoek daarom een ruimte die niet kruist met een speelkamer voor de kinderen. Heb je geen beschikbare ruimte, kies dan een rustige hoek waar je je kunt concentreren. Probeer ook een werkplek te vinden met voldoende natuurlijk licht en natuurlijk een goede ventilatie.

Koop ergonomische kantoormeubelen

Een thuiswerkplek heeft natuurlijk ook de juiste kantoormeubelen nodig. Je wilt een kwalitatief bureau hebben, maar ook een goede bureaustoel. Hierbij is het van belang om rekening te houden met de ergonomie van de meubelen. Zorg ervoor dat jouw werkplek ergonomisch is, zodat je eventuele fysieke klachten kunt voorkomen. Je zit immers meer dan 5 uur op deze werkplek en dan wil je wel dat je comfortabel kunt zitten. Investeer daarnaast ook in een comfortabele bureaustoel, dit is een van de belangrijkste dingen.

Let op de verlichting

Goede verlichting is belangrijk voor een productieve thuiswerkplek. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht, maar zorg ook voor kunstmatige verlichting. Het is namelijk enorm slecht om in het donker te werken. Plaats bijvoorbeeld een bureaulamp op je werkblad om direct licht te hebben waar je het ook echt nodig hebt. Je kunt de verlichting voor de thuiswerkplek eenvoudig op het internet bestellen, dit geldt natuurlijk ook voor de kantoormeubelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden