Antiekb

Antieke spullen verven

Geplaatst op

Heb jij antieke spullen thuis? Die kans is behoorlijk groot. Veel mensen hebben thuis wel spullen die ze van hun opa of oma, overgroot opa of oma of wie dan ook hebben geërfd. Het zijn daarmee vaak familiestukken en worden door velen gekoesterd. Dat kunnen we ook goed begrijpen, er zit immers een verhaal aan verbonden en het is je dierbaar. Toch kan het zijn dat het toch niet meer helemaal goed staat in je huis. Je inrichting sluit er niet meer bij aan, de kast of het tafeltje wordt een beetje outdated en ga zo maar door. Verf bestellen en je antieke spullen verven, is dan een hele goede optie. Wij gaan je vandaag het een en ander vertellen over verf bestellen en je antieke spullen verven.  

Voorbereiding

Voordat je begint aan verf bestellen, zul je het een en ander moeten weten en het een en ander moeten voorbereiden. Dit zit hem vooral in het voorbereiden van het object dat je gaat verven. Zo zul je onderzoek moeten doen naar het specifieke materiaal waar het object van is gemaakt, of je dit moet schuren, of je een ondergrond moet aanbrengen en ga zo maar door. Kortom; je zult voorbereidingen moeten treffen. Deze zijn sterk afhankelijk van het antieke object dat je in je bezit hebt, dus we raden je aan om dit zelf uit te zoeken. Heb je alles op een rijtje en eventueel je antieke kast geschuurd en in de grondlak gezet? Dan kun je de juiste verf bestellen. 

Verven

Nu begint het echte werk. Verf bestellen heb je gedaan en je kunt van start gaan. Het is allereerst ontzettend belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. Een antiek object verven wil je nauwkeurig doen en zul je dus veel tijd voor moeten uittrekken. Ga je er een haastige klus van maken? Dan zal het resultaat niet zijn wat je ervan had verwacht. Daarnaast is het goed om meerdere kwasten te hebben die in grootte variëren. Ook is het belangrijk om goed te kijken of de laag die je hebt aangebracht voldoende dekt. Is dat niet het geval of nét niet helemaal naar wens? Schroom dan niet om nog een pot verf bestellen en een extra laag aan te brengen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden