Antiekb

7 tips om inbraak te voorkomen tijdens je vakantie

Geplaatst op

Een vakantie is bedoeld om te ontspannen en even weg te zijn van de dagelijkse sleur. Helaas betekent dit ook dat je huis onbewoond achterblijft, wat inbrekers de kans geeft om hun slag te slaan. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om inbraak te voorkomen tijdens je vakantie. In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden

Vraag je buren of zij tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil willen houden. Zij kunnen bijvoorbeeld de post weghalen, de gordijnen open en dicht doen en af en toe een lampje aan laten. Dit geeft de indruk dat er iemand thuis is, waardoor inbrekers minder snel geneigd zijn om in te breken.

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Berg sieraden, laptops, tablets en andere kostbare spullen op in een kluis of in een afgesloten kast. Zet ook geen laptops of tablets voor het raam, want dit kan inbrekers verleiden om in te breken.

Maak gebruik van tijdschakelaars

Maak gebruik van tijdschakelaars voor de verlichting. Hierdoor gaan de lampen automatisch aan en uit op verschillende tijdstippen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Zorg er wel voor dat je de tijdschakelaars op verschillende plekken in huis gebruikt, zodat het niet opvalt dat er sprake is van automatische verlichting.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Zorg voor goed hang- en sluitwerk op alle deuren en ramen. Check voor je vertrek of alles goed afgesloten is. Denk hierbij ook aan schuifpuien en dakramen. Zorg er ook voor dat er geen ladders of andere hulpmiddelen in de buurt zijn waarmee inbrekers bij de ramen kunnen komen. Ben je er niet zeker van of je sloten helemaal op orde zijn? Neem dan zeker de moeite om slotenmaker Lelystad te bellen. Ze helpen je graag met een inbraakpreventiecheck.

Schakel de telefoon door naar je mobiel

Schakel de telefoon door naar je mobiel. Als de telefoon blijft rinkelen zonder dat er opgenomen wordt, kan dit voor inbrekers een teken zijn dat er niemand thuis is. Door de telefoon door te schakelen naar je mobiel, kun je eventuele oproepen opnemen en zo de indruk wekken dat er iemand thuis is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden